suomeksi | in english
ylapalkki2_fi.jpg

Asiakkaitamme
Ondine
Alba Records
Avex Classics
Bridge Records, Inc
Goofin Records

Hyödyllisiä linkkejä
Merging
Digital Audio Denmark
MOTU
Waves
Cedar Audio

Noretron
Studiotec
Into
Soundata

Classics Today
BBC Music Magazine
Gramophone

Helsingin Kaupunginorkesteri
Radion Sinfoniaorkesteri
Tapiola Sinfonietta
Tampere Filharmonia
Turun Filharmoninen Orkesteri
Oulun Sinfonia
Lapin Kamariorkesteri
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Helsingin Juniorijouset
Laura Heikinheimo

Editroom on äänitys- ja tuotantoyhtiö. Olemme keskittyneet akustisen musiikkiin ja kaikki äänityksemme tehdään siihen parhaiden sopivissa saleissa. Jotta pystymme taltioimaan korkeimman mahdollisen äänenlaadun, käytössämme on kehittyneintä äänitystekniikkaa. Pystymme täyttämään asiakkaan toiveet CD-formaatista aina monikanavaiseen Super Audio CD (SACD)-levyyn asti. Koko tuotantoprosessista huolehdimme "avaimet käteen"-periaatteella.

 

SALLISEN OOPPERAN KUNINGAS LÄHTEE RANSKAAN LEVYTYS KANSAINVƒLINEN ARVOSTELUMENESTYS


Ondine levy-yhtiön julkaisema Aulis Sallisen oopperan Kuningas lähtee Ranskaan ensilevytyksestä on tullut kansainvälinen arvostelumenestys. Okko Kamu johtaa Suomen laulutaiteen nuoria tähtisolisteja ja Helsingin kaupunginorkesteria. Kuoroina toimivat Suomen filharmoninen kuoro ja Tapiolan kamarikuoro.

Gramophone-lehti on valinnut Sallisen oopperalevytyksen yhdeksi heinäkuun 2006 Kuukauden levyistä. (Editor’s Choice). Levyn arvioinut kriitikko Guy Rickards kirjoittaa: "Tämä on Sallisen paras ja syvällisin ooppera ja sen vaikutus Sallisen myöhempään musiikkiin on ollut suunnaton...Kuningas lähtee Ranskaan on purevan satiirinen musiikillinen allegoria...Loistavasti orkestroidun orkesterisatsin merkitys on ratkaiseva, se tukee etualan tapahtumia. Lyriikalla sekä dramaturgialla on Brittenmäistä tai Henzemäistä tehokkuutta...Ondinen loistelias äänitys poimii niin neljän naisen hiljaisimmat mietiskelyt kuin Kuninkaan suuren tykin, Parlamentin räjähtävät purkaukset. Suosittelen lämpimästi."

Englantilainen BBC Music Magazine on valinnut Kuningas lähtee Ranskaan ñlevytyksen kuukauden oopperataltioinniksi kesäkuussa 2006 ja englantilainen Opera-lehti on valinnut taltioinnin kuukauden levyksi kesäkuussa 2006. Molemmat arviot tehnyt toimittaja John Allison kirjoittaa: "Teosta on osuvasti luonnehdittu "aikuisten saduksi" ja se ei ole menettänyt mitään vaikuttavuudestaan: päähenkilö aloittaa idealistina ja päätyy vallasta hullaantuneeksi sotaa lietsovaksi tyranniksi. Teoksen musiikki, osaksi Sallisen parasta, on säilyttänyt voimansa. ...Teoksessa on ulottuvuutta ja vauhtia - lyhyesti sanottuna oopperassa kuuluu Sallisen synnynnäinen myönteinen teatraalisuus. Okko Kamu, joka johti ensiesityksen, ottaa arvovaltaisen vastuun levytyksestä."

Klassisen musiikin merkittävimpiä nettijulkaisuja ClassicsToday.com on arvioinut levytyksen täyden kympin arvoiseksi niin taiteelliselta tasoltaan kuin äänitykseltään. Toimittaja Robert Levine kirjoittaa "Sallisen pistävä musiikki ja ilmeisen viekas nokkeluus tekevät tästä hurmaavan esityksen ja teoksen seuraaminen libreton kanssa palkitsee kuulijan runsain mitoin. Elämää sykkivä, ainutkertainen teos."

Lisäksi BBC Radio 3 on valinnut Kuningas lähtee Ranskaan ñtaltioinnin viikon levyksi 27.5.

Aulis Sallinen (1935) on yksi Suomen eturivin säveltäjistä ja yksi aikamme merkittävimmistä oopperasäveltäjistä. Hän on säveltänyt kuusi oopperaa: Ratsumies (1974), Punainen viiva (1978), Kuningas lähtee Ranskaan (1983), Kullervo (1986), Palatsi (1991ñ93) ja tuoreimpana Kuningas Lear (1999)

Posted on 2007 Apr 22 by mihkel